المقادير
سمك فيلية-جمبرى مقشر-سبيط وكلمارى مقطع-وحدة كابوريا ناضجة
بصل مقطع حلقات-فلفل الوان مقطع الوان-فلفل حامى مقطع-ثوم مفروم-كسبرة وشبت مفروم
ملح وفلفل وكمون -شطة عصير ليمون -عصير طماطم-كسبرة ناشفة
ارز ابيض ناضج
الطريقة
تتبل مجموعة الاسماك بالملح والفلفل والكمون والشطة والكسبرة الناشفة والخضراء والشبت وعصير الليمون
والثوم المفروم
نضع طاسة بها قليل من الزيت على النار ثم نحمر قطع السمك ثم نشوح الجمبرى والكلمارى والسبيط
نضع البصل الشرائح فى القلاية مع قليل من الزيت على النار ويقلب ثم نضيف الثوم ويقلبا ثم نضيف
الفلفل الالوان ويقلبا كذلك ثم نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل والكمون والشطة والكسبرة الناشفة
والخضراء والشبت المفروم ويقلبا ويتركا حتى يتكون صوص
نحضر قالب او صينية ونضع فى القاع جزء من الصوص ثم نضع طبقة من الارز ثم نرص جزء من الاسماك
على وجة الارز ثم نضع جزء من الصوص فوق الاسماك ثم نضع طبقة رز اخرى وجزء اخر من الصوص
نضع الصينية فى الفرن لمدة ربع ساعة ثم تترك لتبرد قليلا
تقلب الصينية فى السرفيس ثم نرص باقى الاسماك على الوجة وتغطى بباقى الصوص ونضع وحدة الكابوريا
فى وسط الطبق
اضغط على الينك لترى الفيديو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الشريط الثانى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
السبت يونيو 30, 2018 10:47 pm من طرف Admin
» بلح الشام لرباح محمد
الجمعة يونيو 22, 2018 7:40 pm من طرف Admin
» المندى بالفراخ لرباح محمد
الأحد يونيو 17, 2018 10:46 pm من طرف Admin
» طريقه عمل الفسيخ
الأحد يونيو 17, 2018 9:14 pm من طرف Admin
» فطائر باللحم المفرومه بالعجينه القطنيه ارباح محمد
الجمعة يونيو 08, 2018 6:10 am من طرف Admin
» سمبوسه مقرمشه ارباح محمد
الخميس يونيو 07, 2018 6:00 am من طرف Admin
» البريوش الحادق بحشو البيستو
الإثنين مارس 19, 2018 3:28 am من طرف Admin
» الفطير المقلى بالزيت والمحلى بالسكر البودره
السبت فبراير 17, 2018 6:22 pm من طرف Admin
» المنين الناجح
السبت أكتوبر 28, 2017 1:16 am من طرف Admin