المقادير
تتكون تورتة الشيكولاتة من
1-الكيكة
2-كريمة الشيكولاتة
3-جلاصاج
4-الشربات
المقادير والطريقة
1-الكيكة
100جرام دقيق-50 جرام بندق محمص مطحون
-80 جرام سكر-5 بيضة-فانيليا-رشة ملح
- -120جرام زبدة بدرجة حرارة الغرفة-
ملعقة صغيرة بيكنج بودر-شيكولاتة خام
نفصل بياض البيض عن صفارة
ونضرب البياض مع ملعقتين سكر
ويستمر الضرب حتى يتكون المارنج
نضع الزبدة فى الخفاق مع السكر
ويستمر الخفق حتى نحصل على قوام كريمى
ننزل بصفار البيض وحدة ةحدة
ويستمر الخفق حتى ينتهى المقدارثم ننزل بالشيكولاتة
السايحة على حمام مائى على خليط الزبدة
والبيض ويستمر الخفق ثم يتوقف
نضيف البندق ويخلط بخفة
ثم نضيف الدقيق المضاف لة
البيكنج بودر شوية شوية
مع بياض البيض بالتبادل حتى ينتهى المقدار
وتتكون العجينة
تدهن صينية بالسمن ونضع العجينة
ونضعها فى فرن متوسط الحرارة وتترك حتى النضج
وتترك لتبرد
2-كريمة الشيكولاتة
150جرام شيكولاتة خام-30 جرام سكر-2
ملعقة قهوة مذابة فى قليل من الماء الساخن
60جرام زبدة-250 جرام كريمة لبانى
تخفق الكريمة مع السكر حتى تتكون كريمة هشة
نسيح الشيكولاتة على حمام مائى
ثم نضيف الزبدة والقهوة المذابة وتخلط
نضيف خليط الشيكولاتة على الكريم شانتية شوية شوية وتخلط حتى تتكون الكريمة
3- الجلاصاج
200 جرام شيكولاتة خام-200 جرام كريمة لبانى-فانيليا
نضع الكريمة على النار
ونضيف لها الشيكولاتة الخام
وتترك حتى تسيح ونضيف الفانيليا
وترفع من على النار
وتترك لتبرد
الشربات
نضع كوب سكر مع كوب ماء على النار
وتترك لتغلى لمدة 5 دقائق فقط وتترك حتى تبرد
بعد ان تبرد الكيكة تقطع الى ثلاث طبقات
نضع الطبقة الاولى من الكيكة
وتمسح بالشربات ثم نضع كريمة الشيكولاتة وتملس
ثم نضع الطبقة الثانية من الكيكة
وتمسح بالشربات ونضع كريمة الشيكولاتة ثم نضع
الطبقة الثالثة وتمسح بالشربات
ثم تغطى بالكريمة من جميع الجهات والجوانب وتملس
ننزل بالجناش على التورتة كلها وتغطى كلها
اضغط على اللينك لترى الفيديو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
السبت يونيو 30, 2018 10:47 pm من طرف Admin
» بلح الشام لرباح محمد
الجمعة يونيو 22, 2018 7:40 pm من طرف Admin
» المندى بالفراخ لرباح محمد
الأحد يونيو 17, 2018 10:46 pm من طرف Admin
» طريقه عمل الفسيخ
الأحد يونيو 17, 2018 9:14 pm من طرف Admin
» فطائر باللحم المفرومه بالعجينه القطنيه ارباح محمد
الجمعة يونيو 08, 2018 6:10 am من طرف Admin
» سمبوسه مقرمشه ارباح محمد
الخميس يونيو 07, 2018 6:00 am من طرف Admin
» البريوش الحادق بحشو البيستو
الإثنين مارس 19, 2018 3:28 am من طرف Admin
» الفطير المقلى بالزيت والمحلى بالسكر البودره
السبت فبراير 17, 2018 6:22 pm من طرف Admin
» المنين الناجح
السبت أكتوبر 28, 2017 1:16 am من طرف Admin