المقادير
صدور فراخ كاملة-ملح وفلفل-بصل مفروم-جزر مقطع اطوال-كوسة مقطعة اطوال-زعتر اخضر
سمن-بصل مقطعة كوب كريمة لبانى-نصف كوب لبن-2ملعقة نشا
الطريقة
تفتح صدور الفراخ وتبطط وتتبل بالبصل المفرومىوالملح والفلفل والزعتر الفريش وتترك فى التتبيلة على
الاقل نصف ساعة
نضع الجزر المقطع اطوال وكذلك الكوسة مع قليل من الزيت فى طاسة على النار ويقلب لمدة خمس
دقائق فقط ويرفع
نضع على صدر الفراخ المتبل الجزر والكوسة السوتية ثم يلف ونضع الرول على ورقة فويل وتلف جيدا بها
وهكذا باقى الصدور
نضع على النار حلة بها ماء ونضيف الجزر والبصل والحبهان والكرفس والملح والفلفل وعندما تغلى
نضع رولات الفراخ فى الماء المغلى وتترك على النار حتى النضج ثم ترفع وينزع الفويل
الصوص
نضع السمن فى طاسة على النار ثم ننزل بالبصل المقطع ويقلب ثم ننزل بالكريمة وتقلب وعندما تغلى
نضيف النشا المذابة فى اللبن ويقلب ثم نضيف الجزر المقطع والمشروم المقطع والملح والفلفل ويترك
على النار حتى يتجانس الصوص
نضع لفائف الفراخ فى الصوص وتترك على النار حتى تتجانس مع الصوص
تغرف اللفائف فى السرفيس ونضع الصوص على الوجة
[/b]
السبت يونيو 30, 2018 10:47 pm من طرف Admin
» بلح الشام لرباح محمد
الجمعة يونيو 22, 2018 7:40 pm من طرف Admin
» المندى بالفراخ لرباح محمد
الأحد يونيو 17, 2018 10:46 pm من طرف Admin
» طريقه عمل الفسيخ
الأحد يونيو 17, 2018 9:14 pm من طرف Admin
» فطائر باللحم المفرومه بالعجينه القطنيه ارباح محمد
الجمعة يونيو 08, 2018 6:10 am من طرف Admin
» سمبوسه مقرمشه ارباح محمد
الخميس يونيو 07, 2018 6:00 am من طرف Admin
» البريوش الحادق بحشو البيستو
الإثنين مارس 19, 2018 3:28 am من طرف Admin
» الفطير المقلى بالزيت والمحلى بالسكر البودره
السبت فبراير 17, 2018 6:22 pm من طرف Admin
» المنين الناجح
السبت أكتوبر 28, 2017 1:16 am من طرف Admin