المقادير
نصف كيلو جمبرى مقشر-مكرونة فيونكة مسلوقة
بصل مقطع حلقات-فلفل الوان مقطع اطوال-قرن فلفل حامى-ثوم مفروم-طماطم مقطعة مكعبات
كسبرة خضراء مفرومة-زبدة وزيت-ملح وفلفل-كمون
الصوص الابيض
نضع 2ملعقة سمن فى طاسة على النار ونضع2ملعقة دقيق ويقلبا معا على النار ثم ننزل بنصف كيلو
لبن ويقلب ونضع الملح والفلفل ويقلبا وحتى يتكون الصوص
الطريقة
نضع الزبدة والزيت فى طاسة على النار ثم نضع البصل الشرائح ويقلب ثم ننزل بالثوم الفروم وتقلب ثم نضيف
الفلفل الالوان ويقلب ثم ننزل بالطماطم والملح والفلفل والكمون ثم ننزل بالجمبرى المقشر ويقلبا جميعا
وحتى يتجانس الخليط وفى النهاية نضع الكسبرة المقطعة
نخلط جزء من الصوص الابيض على المكرونة المسلوقة ويقلبا
نضع نصف كمية المكرونة فى قالب ثم نضع خليط الجمبرى ثم باقى المكرونة ثم الصوص الابيض على
وجة القالب ثم نضعة فى الفرن ويترك حتى يحمر
[/b]
السبت يونيو 30, 2018 10:47 pm من طرف Admin
» بلح الشام لرباح محمد
الجمعة يونيو 22, 2018 7:40 pm من طرف Admin
» المندى بالفراخ لرباح محمد
الأحد يونيو 17, 2018 10:46 pm من طرف Admin
» طريقه عمل الفسيخ
الأحد يونيو 17, 2018 9:14 pm من طرف Admin
» فطائر باللحم المفرومه بالعجينه القطنيه ارباح محمد
الجمعة يونيو 08, 2018 6:10 am من طرف Admin
» سمبوسه مقرمشه ارباح محمد
الخميس يونيو 07, 2018 6:00 am من طرف Admin
» البريوش الحادق بحشو البيستو
الإثنين مارس 19, 2018 3:28 am من طرف Admin
» الفطير المقلى بالزيت والمحلى بالسكر البودره
السبت فبراير 17, 2018 6:22 pm من طرف Admin
» المنين الناجح
السبت أكتوبر 28, 2017 1:16 am من طرف Admin