المقادير
فرخة مقطعة ثمانى قطع ومغسولة-ارز مغسول
التتبيلة
بصل مبشور-فلفل رومى مبشور-جزر مبشور-ملح وفلفل-كمون-كركم-عصير ليمون-ليمون ناشف
خليط مفروم من الثوم والحبهان والورق اللورا واليمون الناشف-كسبرة ناشفة-صوص صويا-زيت
تخلط المقادير كلها معا
الطريقة
تشرح قطع الفراخ وتتبل بالتتبيلة السابقة وتترك فى الثلاجة ساعة على الاقل
نضع خليط من الزيت والسمن فى حلة على النار وعندما تسخن نضع خليط المفروم من الثوم والحبهان
وورق اللورو واليمون الناشف ويقلبا على النار ويشوحا ثم ننزل بالبصل المفروم ويقلب ثم ننزل بالارز
المغسول واليمون الناشف وعود قرفة ويقلبا جميعا معا ثم نضع خليط الارز بالمرق فى قالب بيركس اوصينبة ويغطى بطبقتين من الورق الفويل
ويحكما ثم يخرم الورق بالسكين ثم نرص الفراخ المتبلة على الفويل وتغطى جيدا ونضعها فى الفرن حتى النضج
نضع قطعة من جمر الفحم على ورقة فويل ونضعها على الفراخ ونضع عليها قليل من الزيت وحتى يدخل
دخان الفحم فى قطع الفراخ
يغرف الارز ونضع حولة قطع الفراخ ويقدم
[/b]
السبت يونيو 30, 2018 10:47 pm من طرف Admin
» بلح الشام لرباح محمد
الجمعة يونيو 22, 2018 7:40 pm من طرف Admin
» المندى بالفراخ لرباح محمد
الأحد يونيو 17, 2018 10:46 pm من طرف Admin
» طريقه عمل الفسيخ
الأحد يونيو 17, 2018 9:14 pm من طرف Admin
» فطائر باللحم المفرومه بالعجينه القطنيه ارباح محمد
الجمعة يونيو 08, 2018 6:10 am من طرف Admin
» سمبوسه مقرمشه ارباح محمد
الخميس يونيو 07, 2018 6:00 am من طرف Admin
» البريوش الحادق بحشو البيستو
الإثنين مارس 19, 2018 3:28 am من طرف Admin
» الفطير المقلى بالزيت والمحلى بالسكر البودره
السبت فبراير 17, 2018 6:22 pm من طرف Admin
» المنين الناجح
السبت أكتوبر 28, 2017 1:16 am من طرف Admin