المقادير
كيلو من العكاوى مقطعة-بصل اورما مقشر-بطاطس مقطعة-طماطم مقطعة-ثوم مفرى-
فلفل حار وحدات-سمن ملح وفلفل وكمون-جوزة الطيب-قرفة-عصير ليمون
الطريقة
نضع السمن فى حلة ثم نضع قطع العكاوى تتشوح فى السمن حتى يكون لونها ذهبى وترفع
فى نفس السمن يشوح البصل
يرفع البصل وحتى يصبح لونة ذهبى
نضع العكاوى مرة اخرى فى الحلة على النار ونضيف البصل المشوح ويقلبا ثم نضيف الطماطم المقطعة
والفلفل الحار والملح والفلفل والكمون وجوزة الطيب وعصير اليمون ويقلب الخليط
نضيف الماء قليلا قليلا وتغطى الحلة وتترك حتى النضج
قبل النضج بقليل نضيف قطع البطاطس وتقلب وتترك مع خليط اللحم مع اضافة الماء شوية شوية وحتى النضج
بعد النضج تغرف خليط العكاوى فى السرفيس ونضع على وجة الطبق البقدونس المفرى
اضغط على الينك لترى الفيديو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[/size]
عدل سابقا من قبل Admin في الخميس يناير 19, 2012 2:56 am عدل 1 مرات
السبت يونيو 30, 2018 10:47 pm من طرف Admin
» بلح الشام لرباح محمد
الجمعة يونيو 22, 2018 7:40 pm من طرف Admin
» المندى بالفراخ لرباح محمد
الأحد يونيو 17, 2018 10:46 pm من طرف Admin
» طريقه عمل الفسيخ
الأحد يونيو 17, 2018 9:14 pm من طرف Admin
» فطائر باللحم المفرومه بالعجينه القطنيه ارباح محمد
الجمعة يونيو 08, 2018 6:10 am من طرف Admin
» سمبوسه مقرمشه ارباح محمد
الخميس يونيو 07, 2018 6:00 am من طرف Admin
» البريوش الحادق بحشو البيستو
الإثنين مارس 19, 2018 3:28 am من طرف Admin
» الفطير المقلى بالزيت والمحلى بالسكر البودره
السبت فبراير 17, 2018 6:22 pm من طرف Admin
» المنين الناجح
السبت أكتوبر 28, 2017 1:16 am من طرف Admin