المقادير
لحمة ضانى او فراخ-مسلوقة-مرق-رز بسمتى
-صلصة طماطم-بصل مقطع-سمن
ملح وفلفل-كمون-قرفة عيدان-حبهان-قرنفل-
حبة فلفل اخضر حار-ليمونة جافة-كركم
الطريقة
يحمر البصل فى السمن حتى يصبح لونة دهبى
ثم تضاف جميع التوابل وتقلب
تضاف الصلصة وتقلب
يضاف الليمون والفلفل الاخضر
تضاف المرقة وتترك تغلى
تصفى المرقة ونتركها تغلى على النار
نضع الارز البسمتى المغسول فى المرقة
وبعد ان يغلى نهدى النار حتى النضج
تحمر اللحم اوالفراخ بالسمن
يغرف الارز فى الطبق ثم يرص
اللحم او الفراخ على الكبسة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اضغط على الينك
السبت يونيو 30, 2018 10:47 pm من طرف Admin
» بلح الشام لرباح محمد
الجمعة يونيو 22, 2018 7:40 pm من طرف Admin
» المندى بالفراخ لرباح محمد
الأحد يونيو 17, 2018 10:46 pm من طرف Admin
» طريقه عمل الفسيخ
الأحد يونيو 17, 2018 9:14 pm من طرف Admin
» فطائر باللحم المفرومه بالعجينه القطنيه ارباح محمد
الجمعة يونيو 08, 2018 6:10 am من طرف Admin
» سمبوسه مقرمشه ارباح محمد
الخميس يونيو 07, 2018 6:00 am من طرف Admin
» البريوش الحادق بحشو البيستو
الإثنين مارس 19, 2018 3:28 am من طرف Admin
» الفطير المقلى بالزيت والمحلى بالسكر البودره
السبت فبراير 17, 2018 6:22 pm من طرف Admin
» المنين الناجح
السبت أكتوبر 28, 2017 1:16 am من طرف Admin