المقادير
فراخ مخلية مقطعة-رز بسمتى مغسول-خضار مشكل ومقطع
بصل مفروم-ثوم مفروم-جنزبيل مبشور-
توابل هندية محمصة-ملح-كركم-بابريكا-زعفران-عصير طماطم-شوربة
الطريقة
يشوح البصل فى الزيت فى طاسة على النار ثم يضاف الثوم المفروم والجنزبيل ويشوحا ثم ننزل بالفراخ
المقطعة ويقلبا معا
نضع الارز فى حلة على النار ونضيف الزيت ويقلبا ثم نضيف الخضار المقطع وهو البسلة والجزر والبصل
المقطع ويقلب ثم ننزل بالتوابل الهندية وهى ورق اللورى والكسبرة والقرنفل والفلفل وكبة صينى وكمون
والكركم والبابريكا والملح والزعفران ويقلبا جميعا مع الارز ثم ننزل بخليط الفراخ ويقلب مع الارز ثم يسقى بالمرقة وعصير الطماطم وتغطى
الحلة وتهدئ النار ويترك على النار حتى النضج
اضغط على الينك لترى الفيديو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[/b]
السبت يونيو 30, 2018 10:47 pm من طرف Admin
» بلح الشام لرباح محمد
الجمعة يونيو 22, 2018 7:40 pm من طرف Admin
» المندى بالفراخ لرباح محمد
الأحد يونيو 17, 2018 10:46 pm من طرف Admin
» طريقه عمل الفسيخ
الأحد يونيو 17, 2018 9:14 pm من طرف Admin
» فطائر باللحم المفرومه بالعجينه القطنيه ارباح محمد
الجمعة يونيو 08, 2018 6:10 am من طرف Admin
» سمبوسه مقرمشه ارباح محمد
الخميس يونيو 07, 2018 6:00 am من طرف Admin
» البريوش الحادق بحشو البيستو
الإثنين مارس 19, 2018 3:28 am من طرف Admin
» الفطير المقلى بالزيت والمحلى بالسكر البودره
السبت فبراير 17, 2018 6:22 pm من طرف Admin
» المنين الناجح
السبت أكتوبر 28, 2017 1:16 am من طرف Admin